AKTUELLT

 
 

En aning märklig vy, här. Som känns väldigt 70-tal, Rosemary Verey - ish. Laburnum walk. Rosa & Gult. Ett tele-utsnitt. Förutom Kameleontbusken är det en Rosenhagtorn, som är det äldsta kulturrädet här på gården. Den har överlevt det mesta sen 1850 och har inte mycket kvar av sin forna storhet. Har dock aldrig klarat av att såga bort den. Blomfärgen skär sig rejält med Gula Trädgårdens orange azaleor, minst sagt. Jag står nog ut någon vecka. Bildserien får tala för sig när man går runt husknuten. . #sannagård #sannagarden #gullregn #kameleontbuske #rosenhagtorn #laburnum #yellowgarden
loading...

SANNAGÅRD B&B and GARDENS

Är en gammal nämndemansgård från 1800-talets mitt. 
Ett 10-tal olika trädgårdar bildar tillsammans en mindre park kring den unika mangårdsbyggnaden
Trädgårdarna går i engelsk i stil och har drag av både Cottage och Arts & Crafts. Det ansluter till vyerna över det böljande landskapet med kullar och dalar.
Vi följer det Engelska trädgårdsåret, som börjar i februari med snowdrop walk. Sedan vidare över vintergäck, narcissängar, tulpaner, magnolior, bluebells, rosor och så vidare, till sprakande höstfärger med avslut i november. Allt för att få nya höjdpunkter under ett långt trädgårdsår.
Rabatträgårdarna är tematiserade i: White, Yellow, Purple och Bourgogne, vilka fylls på med krukor och annueller under säsongen. Snödroppsäsongen i Sannagård varar från slutet av December till början av April. Knappast något annat blommar under så lång tid. De står där, liksom, bara i standby, tills bin och humlor vaknar i vårsolen.
Här i Sannagård strävar vi efter "sweeps & drifts", alltså vita mattor, i rena bestånd av Galanthus nivalis
På Facebook/Instagram annonserar vi vilka söndagar, som vi håller öppet i Mars. Då eldar vi brasor, lägger ut fårskinn och säljer kaffe & kaka. Vi har även plantor & lökar "in the green"till försäljning. Nu blommar även vintergäck och snökrokus på stora ytor. Så vi hoppas på soligt väder, drillande lärkor och en härlig 
vårig friskluftsdag
.
Det går bra att kontakta oss för besök andra dagar.


Sannagård kan besökas under säsongen. Vi annonserar då, öppetdagar på Facebook / Instagram. I samarbete med Tusen Trädgårdar och Trädgårdsresans Bifondsdagar öppnar vi likaså upp.
Övriga besök och studiebesök förbokas.
För grupper kan vi ordna exempelvis: Kaffe & Kaka, Pimsrundor, Bubbel &Snittar, Afternoon Tea, mm. 
För er som övernattar på vårt B&B, går vi självklart en runda med.

Parken är skapad till att ta: " A Stroll in the Garden". Precis som Vita & Harold gjorde på sin tid, på Sissinghurst. Sannagård är dock inte lika stort, det följer däremot samma parkmönster som en engelsk Manor. Här har det delats upp i:
HASSELALLÉN
INNERGÅRDEN

med PURPUR rabatten
 och  MAUVES rabatten
GULA
Trädgården
BAKRE Terrassen
VITA Trädgården
BOURGOGNE Trädgarden
FRUKT Trädgården
ARBORETUM
KOLONIN
SNÖDROPPS
bältet
NARCISS ängarna
BLUEBELL stigen
 

Många sittplatser erbjuder fina ställen till att njuta av vyer med en kopp eller ett glas.